сряда, 24 октомври 2012 г.

 Нео барок като интериорен стил- плюсове и минуси


Красиво съчетание на Нео Барок и модерен стил
Нео барок е интересно съчетание на антични форми с ултрамодерни материали и облицовки. Мебелите в този стил създават неповторим интериор в дома. Този стил е подходящ за големи жилища, тъй като за него са характерни обемни елементи.
Модерна баня в Нео Барок стил
 Декоративни колони в дневната разделят пространството и създават усещане за стабилност. Освен колони в дизайна се използват фризове, таваните са със стилни фигури. Златисти елементи и царствено виолетово допълват усещането за лукс. 

 Луксозна баня в Нео Барок
Често подовата настилка наподобява антична мозайка, а копринените тапети и тежки завеси сякаш ни отвеждат в един отминал свят. Дори леглата със струговани дървени елементи, от които леко се спуска ефирен балдахин, са като декор от приказка.
Нео Барок в бара или ресторанта
  Богатата и пищна украса е задължителна за необароковия интериор. Диваните в дневната са обемни, с изящни форми. Отдалеч се усеща мекотата им и сякаш обещават неповторим отдих, съчетан с лукс. Тапицерия от коприна с допълнителни възглавнички внушават уют и приятна атмосфера в помещенията. 
Луксозен интериор в стил Нео Барок
 Изисканият лукс се допълва от махагона, използван в мебелите. Неотменна част от необараковия интериор в дневната е богато украсена камина, често в комбинация с кристално огледало със златни орнаменти. Златните елементи се срещат в пищните кристални полилеи, във флоралните фризове по стените и тавана, дори в крачетата на старинната вана в банята. 
 Модерна баня с красива мебел в стил Нео Барок
Спалните не са по-малко пищни и луксозни от дневната. Големите удобни легла са обвити с балдахин, завесите на прозорците са богати, също като завивките на леглото. Всеки детайл е подчинен на изискването за лукс. В дом с такъв интериор съвременните технически постижения не трябва да са на показ. 
 Луксозна баня в Нео Барок
Екранът на плазмения телевизор и персоналния компютър ще се „бият” с колоните и златните елементи на дизайна. Решението е те да бъдат скрити в шкафове в необароков стил. С отваряне на вратите на шкафовете хората използват достиженията на съвременните технологии. 
 Изключително луксозен ресторант в стил Нео Барок
След като затворят вратичките, те отново се потапят в епохата от преди два века.
Преди да решите да реализирате необароков стил в дома си е добре да си дадете честен отговор искате ли да живеете сред лукс и театрален декор. Ако не можете да понесете разликата между съвременния свят и света на приказките, този стил не е за вас.     
Нео Барок полилей в хола
 Луксозен интериор в стил Нео Барок
 Луксозна декорация в Нео Барок
 Трапезария в модерен Нео Барок стил
 Изключително луксозна и красива баня в Нео Барок
 Фоайе в Нео Барок
 Нео Барок в съвременния интериор
Нео Барок в луксозната спалня
 Изключително луксозен интериор в Нео Барок
 Красива баня с вана и Нео Барок елементи
 Идейна гардеробна в стил Нео Барок
 Модерен офис в Нео Барок
 Просторна тераса в стил Нео Барок
 Баня с душ и умивалник в стил Нео Барок
 Красив интериор в стил Нео Барок
Нео Барок в съвременния ресторант
 Луксозна спалня за момиче в стил Нео Барок
 Идейна мебел за интериор в стил Нео Барок
 Изключително луксозни мебели в стил Нео Барок
 Модерен душ в Нео Барок
Хол и кухня в стил Нео Барок

Няма коментари:

Публикуване на коментар